Kutatás fejlesztés, a jövő záloga

K+F tervezés

A kutatás-fejlesztési és innovációs folyamatok kiemelten fontosak a vállalatok versenyképességének növelésében. a K+F az innovációs rendszeren keresztül tudja termelékenységnövelő hatását kifejteni.

A K+F feladatok esetén különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a tervezési folyamatra, amelyet minden esetben valamilyen koncepcionális munkafolyamat során végezzük el, ezzel is biztosítva a sikeres eredményeket. Sok esetben azonban a tervezéshez szükséges input adatok előállítása problémás, illetve nehézkes, és gyakran a Megrendelő sem tud megfelelő információkkal szolgálni. Ilyen esetekben partnereink segítségével a szükséges tervezési inputokat akár kísérleti úton is meg tudjuk határozni.

Igény esetén még a tervezés megkezdése előtt elvégezzük a műszaki színvonal felmérését, konkurens termékek benchmarking-ját, piackutatást, valamint szabadalomkutatást. Ezek segítségével meghatározhatók azok a kutatási, fejlesztési területek, ahol innovációs potenciál található. A tervezési folyamat meghatározott lépések mentén, korszerű mérnöki eszközök segítségével valósul meg (dFMEA, HOQ, FAST, értékelemzés, koncepcionális tervezési módszerek, funkcióelemezés, QFD).

A teljes tervezési folyamatba bevonjuk a Megrendelőt is, mivel filozófiák szerint a cél elérésére érdekében a Megrendelővel csapatban kell dolgozni, folyamatosan szem előtt tartva a megrendelői igényeket. A tervezési folyamat során minden esetben 3d modellezés segítségével mutatjuk be a koncepciókat, melyeken a Megrendelő vizuálisan láthatja a leendő berendezést, valamint az egyes mozgások is vizuálisan megtekinthetők, ellenőrizhetők. A vonatkozó számítások elvégzésére analitikus, szoftveres és végeselemes rendszerek állnak rendelkezésünkre, melyekkel teljeskörű mérnöki számítások elvégzésre van lehetőség.

A tervezési folyamat a műszaki dokumentáció, gyártási rajzok megvalósításával zárul, azonban alvállalkozói partnereink segítségével lehetőség van a gyártási folyamat elvégzésére is, mely során a gyártási folyamatot folyamatosan nyomonkövetjük és helyszíni mérnöki támogatást nyújtunk. Tesztelési és validálási feladatok megvalósítására is vállalkozunk.

Tervezési folyamat

A tervek elkészítése során minden esetben törekszünk arra, hogy a megadott költségkereten belül a Vevői igényeket maximálisan kielégítve az optimális megoldást találjuk meg az adott problémára. Munkáink során folyamatosan konzultálunk partnereinkkel, hogy pontosan megismerhessük igényeiket, és az Ügyfeleink számára legjobb megoldást tervezhessük meg.

Ideális esetben a gyártás nyomonkövetése is megvalósul, így a gyártás visszajelzéseire azonnal reagálni tudunk, szükség esetén a tervek módosíthatók, erre leginkább prototípus gyártás esetén van szükség. Gyártó partnereikkel szoros együttműködésben vagyunk, így a gyártás valós mérnöki felügyelet mellett valósul meg.

IRODA
1094 Budapest, Márton u. 10.

EMAIL
info@ehukft.hu

TELEFON
+36 70 776 4658

ELÉRHETŐSÉG
Hétköznapokon 9-18 óráig

INFORMÁCIÓ 
Kérdéseire 24 órán belül válaszolunk.

ENVIROHUNGARY KFT.